Menu
 

 

 

Zupy

 

Flaki po polsku

Pomidorowa z ryżem lub makaronem                                                                         

Barszcz czerwony z uszkami

Barszcz czerwony z krokietem mięsnym

Żurek staropolski z białą kiełbasą i jajkiem                                           

Rosół królewski z makaronem                                                                            

          

Dania główne

 

Pierś kurczaka z pieczarką i żółtym serem

Kotlet schabowy królewski panierowany

Sznycel z indyka z ananasem

Golonka chłopska opiekana

Kiełbasa wiejska z cebulą

Pierogi domowe z mięsem

Gołąbki "Babuni" w sosie pomidorowym

Pyzy domowe

Karkówka po staropolsku w sosie warzywnym

Bigos chłopski   

Żeberka w kukurydzianym garniturze faszerowane papryką            

Udka w sosie miodowym

                     

Przystawki

 

   Śledź w oleju z cytryną i cebulą

   Śledź na słodko z morelami i rodzynkami

   Ryba po grecku

   Schab pieczony faszerowany śliwką i morelą w galarecie

   Pasztet drobiowy z źurawiną

 

Dania rybne

 

Filet z łososia "Alaska"

Filet z soli

 

Surówki

 

Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kwaszonej kapusty

Surówka z pora

Pomidory z cebulą

Mizeria

Buraczki na ciepło

Bukiet surówek

 

Desery

 

Deser lodowy "Sylwia"

Szarlotka królewska

Ciasto królewskie

Sernik tradycyjny